ENTRAMIE
personal project ism. Dilay Samanli
LE CHALLENGE

Na de aanslagen in Brussel wilden we een klein beetje helpen het zelfvertrouwen van de Brusselaar en imago van de stad, op te krikken. Er kwam een projectoproep van Make.Brussels, waarbij tien projecten de kans kregen uitgewerkt te worden, met 30.000€ budget. Uit de 580 inzendingen was 'Entramie' een van de laureaten.

L'ARRANGEMENT

We lieten tramgebruikers hun eigen mooie, ontroerende, speelse kortverhalen schrijven die ze er meemaakten. We creëerden een platform, waar Brusselaars hun tramverhalen konden neerpennen en die van anderen lezen. Uit de vele teksten die we binnenkregen, selecteerden we er zestien, lieten er evenveel kunstenaars op los en organiseerden een vernissage, alsook expo in de tramstations en kregen de verhalen een plek in de stad.

ARTISTIEKE UITWERKING

Verhalen konden zowel online als offline worden gepost. We ontwierpen 'verzameltrams' die in cafés, bibliotheken, platenzaken,... stonden en waar mensen hun verhalen in konden posten. Nadat we meer dan 100 verhalen verzameld hadden lieten we er 10 Brusselse artiesten op los. Ze toverden 16 tramverhalen om tot kunstwerken. Die creaties werden geëxposeerd in verschillende tramhaltes in de hoofdstad op de Noord-Zuidlijn. Er werden foto's schilderijen, muziek geschreven en trams bestickert. Alle verhalen werden daarnaast gebundeld in een boek, getiteld 'Het Oeuvre van op de Tram'.

MEER:
Lees de verhalen op http://entramie.be/
Kijk naar de werken op http://entramie.be/creaties

EXPOSITIE

We organiseerden een expo in verschillende Brusselse tramhaltes, waar uiteraard een vernissage aan voorafging. Dat werd ‘Het Feest van het Verhaal’. Alle werken verzamelden daar en trokken nadien naar de tramhaltes.

DELIVERABLES

  • Website
  • Kunstwerken
  • Perscampagne
  • Tentoonstelling